De wortels van ons bedrijf gaan terug tot de jaren ’30 van de vorige eeuw.

Historie

Sleepschepen

In die periode was Gerard (“Opa”) Gommers één van de vooraanstaande sleepbootagenten van de Drechtsteden.
In die tijd waren er bijna tot geen gemotoriseerde schepen; men sprak dan ook van sleepschepen. Ook deze waren van diverse afmetingen. Nadat de schipper zijn vracht had aangenomen op een schippersbeurs, was hij aangewezen op een sleepboot om van de ligplek naar de laadplaats gesleept te worden. Na belading werden deze sleepschepen veelal naar een centraal punt gebracht, bijvoorbeeld in Dordrecht. Vandaaruit ging men op sleep achter een sterkere sleepboot naar diverse bestemmingen in binnen- en buitenland; hiervoor was men bij Gommers aan het juiste adres.

Schippersbeurs

In een latere periode gaat de zoon van “Opa”, Gerard Gommers (jr.) ook deel uitmaken van deze sleepactiviteiten. Maar al snel werden de eerste schepen uitgerust met een hoofdmotor, waardoor het slepen door de jaren heen steeds minder vaak voor kwam.
Gerard Gommers speelde op deze ontwikkeling in en startte uiteindelijk een bevrachtingskantoor op de schippersbeurs in Rotterdam. Deze was in het beursgebouw in Rotterdam. De werkzaamheden namen steeds verder toe, waardoor het team werd uitgebreid met Theo Heijmen. Samen hebben zij de zaak steeds verder uitgebreid en namen de ladingpakketten verder toe , waardoor er tot op heden een gedegen team werkzaam is. Inmiddels is de 3e generatie Gommers werkzaam in de zaak, alsmede een 2e generatie Heijmen.

Zwijndrecht

In 1998 werd de schippersbeurs opgeheven, waardoor we genoodzaakt waren een nieuwe locatie te zoeken. In 1999 werd besloten om de schippersbeurs te verruilen voor de huidige locatie in Zwijndrecht. Een groot voordeel is dat wij meer werkruimte hebben gekregen. Het pand is direct gelegen aan het water (naast de Zwijndrechtse brug). Dagelijks zwaaien wij  vol trots naar een zeer uitgebreide moderne vloot, hetgeen de betrokkenheid met ons werk nogmaals benadrukt.

Kortom, een bedrijf met veel vakkennis en een rijke historie.

Heeft u vragen

+31-78-6199090

Kantoorgebouw “Westgate”

Scheepmakerij 142
3331 MA Zwijndrecht

Stuur een email

info@gommers-bv.nl